VDA Vloeren
Een VDA gietvloer is een naadloze kunststofvloer die in één keer gegoten wordt in een laagdikte van ca. 2 - 4 mm. De vloer bestaat uit verschillende vloeibare kunststoffen die na vermenging met elkaar uitharden.
Gekozen kan worden voor een VDA gietvloer op basis van Epoxy of Polyurethaan. Het verschil tussen deze beide materialen zit met name in de hardheid en elasticiteit van het materiaal maar ook de kleurechtheid is een belangrijk verschil.
Elke werkruimte vraagt weer om een specifieke toepassing en daarbij ook voor de juiste keuze van het materiaal. Juist advies is doorom belangrijk voordat de keuze voor een bepaald type vloer gemaakt wordt.

VDA gietvloeren hebben als grote voordeel dat het onderhoud uitermate gemakkelijk en kostenbesparend is. Daarnaast zijn ze uitermate geschikt zijn voor toepassing met vloerverwarming.

Het gieten van de vloer gebeurt in verschillende stappen. Het nauwkeurig volgen van deze stappen zorgt ervoor dat er een strakke gladde vloer ontstaat.

STAP 1| De bestaande ondergrond wordt bewerkt. Grote oneffenheden worden weggewerkt, de ondergrond wordt geschuurd en vervolgens stof- en vetvrij gemaakt.

STAP 2| Na de bewerking van de ondergrond wordt een hechtlaag aangebracht. Deze zorgt voor een optimale hechting tussen de bestaande ondergrond en de nieuwe vloer.

STAP 3| Na droging van de hechtlaag, wordt een schraplaag aangebracht die te vergelijken is met een plamuurlaag. Hierdoor worden alle gaten, kieren en poriën van de oude vloer gedicht.

STAP 4| Na uitharding van de grondlaag, wordt de zichtbare gietvloer aangebracht.

STAP 5| Ten slotte wordt de gietvloer van een afwerklaag voorzien. Deze laag wordt al naar gelang de eisen één of twee keer aangebracht en zorgt voor optimale bescherming van de gietvloer. De afwerklaag is verkrijgbaar in verschillende glansgraden van halfglans tot mat.